Повторно се разгореа шпекулациите дека Valve работат на нова конзола, откако беше забележано дека Valve бараат инженер електроничар. Шпекулациите станаа погласни откако во канцелариите на Valve беше забележан директорот на Apple, Тим Кук. Иако Apple и Valve одбииваат да изнесат детали за средбата, некакво објаснување дава Cult of Mac, портал кој е целосно посветен на Apple […]

Прочитај повеќе

И покрај големиот број на шпекулации дека следната генерација на таблет компјутерот на Apple, iPad 3 ќе биде лансиран оваа година, аналитичарот Марк Московиц од компанијата J.P. Morgan излезе со став дека овој производ ќе се појави на пазарот во 2012. Според извештајот на Московиц наменет за клиенти стои дека во изминатиот период се појавиле […]

Прочитај повеќе

И Facebook и Google размислуваат или да го купат Skype или да направат заедно некаква соработка откако Skype го одложи излегувањето на берзата, пишува Reuters повикувајќи се на анонимни извори.

Прочитај повеќе

<Надополнето>„Ова е само уште еден пример за производител кој го користи нашето јавно API и ги интегрира во нивните уреди на интересен начин.“, ијави главниот за бизнис развој во Facebook, Ден Роуз за Reuters.

Прочитај повеќе