По осум години работа, хрватската компанија Shoutem ја претстави петтата верзија на платформата. Новата верзија на платформата е споделена и на Product Hunt. „Shoutem е платформа која овозможува развој на iOS и Android апликации. Платформата обезбедува развојна средина, алатки и можност за промена на некоја од функционалностите или креирање на нова,“ вели  Роберт Секулиќ, од Shoutem. […]

Прочитај повеќе

Хрватската компанија Pet minuta чиј продукт е Shout ‘Em, сервис за креирање микро и мобилни друштвени мрежи, доби 1.2 милиони долари инвестиции од словенскиот фонд RSG Capital. Ова е втора поголема инвестиција во Shout ‘Em откако претходно доби 350.000 долари од хрватските Bicro LTD.

Прочитај повеќе

Дали сајт/сервис како Twitter само на македонски би функционирал во Македонија? Темата беше поставена на Кајмак.от по што веднаш доби негативни критики дека сервисот не би успеал, дека ќе заврши како некои други македонски сервиси на кои се објавуваат содржини во стил „кој колку испил“ и коментaри од видот „девојка прва класа. аа кој те сликашее тука? =) најубавааа!“ кои можат да се најдат на македонските друштвени мрежи.

Прочитај повеќе

Вчера се објавија две вести за купување, односно спонзорирање на два ИТ проекти. Првин се објави веста дека српската друштвена мрежа Poznanici.com е купена од Daily Mail со 51% удел во компанијата за сума која што не е објавена. Poznanici.com е популарна друштвена мрежа со преку 100.000 регистрирани корисници и 1.5 милион клика дневно.

Прочитај повеќе