Во трката за поефикасно работење, кратенките преку тастатурата играат клучна улога. Токму поради тоа, одлучивме да издвоиме над 30 кратенки кои едноставно морате да ги знаете! Во случај да пропуштивме некоја клучна кратенка, дефинитивно кажете ни во коментарите, форумот или пак преку социјалните мрежи! Windows оперативен систем Shift + delete – Директно го брише селектираниот […]

Прочитај повеќе

Видео сервисот Vimeo овозможи корисниците да си одредат своја, персонализирана URL адреса на своите видеа. До сега видеата на Vimeo има доволно кратка адреса за лесно споделување, но составена од 7-8 бројки со што беше тешка за помнење. Пример, http://vimeo.com/17853140 .

Прочитај повеќе