Memory Mirror е супер производ од стартапот Memomi кое е „огледало“ што му овозможува на купувачот да види како ќе му стои облеката без да се преоблекува. Станува збор за навистина паметен уред кој доаѓа со три дополнителни камери кои овозможуваат да се креира слика од различна перспектива во која ликот ќе изгледа како во […]

Прочитај повеќе

Како што пишавме претходно, Facebook наскоро ќе претстави ново копче „want“ или „сакам“, кое ќе даде нова димензија на каква содржина ќе споделуваме. Наместо да споделиме нешто што „ни се допаѓа“ сега ќе споделиме нешто што „сакаме“, односно ќе си ги покажеме сите наши комерцијални интереси. Програмерот Том Вадингтон, кој прв го забележа тестирањето на […]

Прочитај повеќе

Boutiques.com е нов Google пребарувач за облека, додатоци и други модни детали. Google вели дека продуктите поврзани со модата едноставно не можат да се вклопат во стандардниот шопинг, пример купување на камера следејќи рецензии и спецификации, туку „модното купување подразбира откривање нешто што одговара на вашиот вкус и изгледа како што треба.“

Прочитај повеќе

Moжно ли е наскоро да видиме визуелни реклами на Google.com? Интернет гигантот го купи Like.com кој е визуелен пребарувач на разни шопинг предмети, од женски чевли до накит и продукти за здравје.

Прочитај повеќе

Иако македонските интернет корисници ретко ги посетуваат онлајн продавници барем еднаш, сепак истражувањето на New Moment за интернет трговијата покажува дека граѓаните често ги посетуваат онлајн продавниците за да се информираат за производи.

Прочитај повеќе

Денеска на Машинскиот факултет се одржа „Информативна средба: Интернет трговија – предности и можности“, настан на кој TC.mk и НЛБ Тутунска Банка ги преставија своите системски решенија и платформи за е-трговија.

Прочитај повеќе