Споделувањето е добро, тврдат контроверзните и иновативни Uber и AirBnB. Ова е основниот бизнис модел со кој работат двете компании иако често имаат проблеми со традиционалните бизниси кои им се директна конкуренција. Двата стартапи за себе велат дека единствената услуга која ја нудат е спојување на корисници на кои им е потребна услуга, но такси […]

Прочитај повеќе