Skype можеби малку доцни, но сепак доаѓа на забавата со свое копче за споделување на содржини. Со оглед на тоа дека Skype е малку поспецифичен софтвер, споделувањето на содржини не оди со еден клик како што сме навикнати со Share копчињата на Facebook, Twitter и другите друштвени мрежи. По притискање на копчето на Skype ќе […]

Прочитај повеќе

Белгиска комисија за приватност започна судски спор против Facebook, обвинувајќи ја мрежата дека не се грижи доволно за приватноста на корисниците. Можноста за следење на корисниците преку Share и Like копчињата е главната причина за судскиот спор. Share и Like копчињата кои се вгнездени во речиси сите популарни сајтови и овозможува следење на корисниците дури […]

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за професионални контакти LinkedIn пред неколку месеци додаде персонализирани плагини и Share копче, а сега со претставување на својот нов плагин штотуку го олесни аплицирањето за работа. Станува збор за копчето Apply With LinkedIn, кое ќе ви овозможи на многу едноставен начин да аплицирате за работа. Apply With LinkedIn копчето работи на истиот […]

Прочитај повеќе

Бизнис друштвената мрежа LinkedIn ja претстави новата платформа која има поддршка за OAuth 2.0 и Javascript API, како и пристап до разни плагини кои можат да се персонализираат.

Прочитај повеќе

Сега Facebook копчињата Like или Препорачај, поставени на надворешни веб сајтови, ја прават истата функцијата како копчето Share при споделување содржина. Отсега наместо само една кратка линија од текст со линк на вашиот ѕид каде пишува дека нешто ви се допаднало, сега ќе се појави сликичка од текстот, целосен наслов и воведниот текст. Веднаш откако ќе стиснете Like ви дава опција и да додадете свој коментар на линкот кој ќе се објави на вашиот ѕид, како на сликата погоре.

Прочитај повеќе

Google.com страницата доби нов, редизајниран горен навигационен бар чии десни опции се групирани на едно место, што е најверојатно инспирирано од Chrome прелистувачот.

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов интернет прелистувач кој е прилагоден за користење друштвени мрежи. Концептот за Rockmelt е доста интересен, бидејќи се наоѓа во „облакот“ сите ваши одбележани омилени страни и букмаркови ќе ви бидат достапни од било кој компјутер каде е инсталиран RockMelt, логирајќи се само со Facebook идентификација.

Прочитај повеќе

Hewlett-Packard го претстави своето ePrint & Share решение, наменето за архитектите, инженерите и градежниците кои ќе можат да го искористат облакот во споделување, соработка и принтање на проекти во голем формат.

Прочитај повеќе

Facebook наскоро ќе ве информира со кого го споделувате статусот, опција која ќе го замени малата икона на катанче која е за одредување на степенот на приватноста, пишува InsideFacebook.

Прочитај повеќе

Најпопуларниот видео сервис, и втор најголем интернет пребарувач, стартуваше нов дизајн на страната за гледање видеа.

Прочитај повеќе