Стартапите можат да бидат движечка економска сила за една држава. Во последно време сведоци сме на „стартап треската“ која го зафати секој град, на секоја држава во светот. Многу млади луѓе се одлучуваат да започнат свој бизнис, инспирирани од успешните приказни кои се врзани со стартапите. Со цел да научиме повеќе за многуте аспекти на […]

Прочитај повеќе