Facebook корисничките имиња не се нешто ново, напротив, беа објавени пред една година, но на мрежата постојат многу страни кои не го имаат подесено корисничкото име на фан страната или профилот за да наместо facebook.com/profile.php?id=123456789 имаат препознатливо URL како facebook.com/it.com.mk. Можеби игнорирањето на оваа опција се должи на процедурата која бара телефонски број, можеби од незнаење за опцијава. Во секој случај, подолу е краток водич за како да си одберете корисничко име.

Прочитај повеќе