Конечно новите поедноставни опции за приватност се достапни за македонските корисници. При логирање на Facebook ќе најдете порака од друштвената мрежа дека има нови опции за приватност. Опциите навистина се едноставни за местење и може да се променат само со еден клик. Подолу е краток водич кој ќе ви ги објасни опциите и како да се снајдете со нив.

Прочитај повеќе

По критиките, притисоците и грешките околу корисничката приватност, или „фидбек“ како што Facebook го нарекува тоа, друштвената мрежа стартува нови поедноставни опции за приватност.

Прочитај повеќе

Openbook е пребарувач на Facebook статуси. Но, ќе прашате, нели тие статуси треба да се приватни?

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа воведе огромни промени пред се во начинот на како споделуваме информации. Пример кога ќе отидете на одредена веб страна, благодарение на друштвените плагини на Facebook (плагин има и во десно мени на It.com.mk), вие гледате што од страната им се допаднало на вашите пријатели.

Прочитај повеќе