Прашалник.мк е нов сервис кој треба да им помогне на компаниите да дознаат што мислат потрошувачите за нивните услугите или продуктите. Платформата е дел од услугите на маркетинг агенцијата Market Vision, и најверојатно платформава е планирана да биде нивен клучен сервис во иднината. Предноста која би ја имале компаниите е јасна. Ќе знаат повеќе за мислењето […]

Прочитај повеќе

Трепкачка сива лента најгоре на екранот и екран кој не реагира на допир. Ова е најчестата причина за сервисирање на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Причина за проблемот е пропуст во дизајнот. Новите телефони се потенки и пофлексибилни, а областа која е најпогодена од виткањето е местото каде се наоѓаат и контролерите за екранот. […]

Прочитај повеќе

Кога ви посакавме добредојде на v5 на IT.com.mk IT.mk, ви најавивме еден вид на веб платформа, наместо класичен портал со вести и форум. Идејата за IT.mk да стане платформа ја имаме од самите почетоци, уште од далечната 2007 година кога ИТ беше само форум. Можеби пазарот тогаш не беше подготвен за нашата голема идеја, но веруваме дека […]

Прочитај повеќе

Прв пат најавен во август, Time.mk, сега и официјално го стартува својот нов сервис Настани кој ќе функционира како пребарувач на настани од разни градови. Првата очигледна разлика меѓу Time.mk за вести и Time.mk Настани е новиот и поелегантен дизајн. Но, според основачот Игор Трајковски наскоро и Time.mk за вести биде редизајниран. Втората разлика е […]

Прочитај повеќе

Новиот систем за интероперабилност меѓу државните институции има за задача да ја намали бирократијата, да ја зголеми координацијата помеѓу институциите со цел на побрза и поефикасна размена на електронски податоци.

Прочитај повеќе

Која е најдобрата продавница за хардвер, најдобра според квалитетот на робата, цената и според сервисот и услугата? Форумџиите стартуваа интересна анкета која прерасна во дискусија за продавниците споделувајќи го своето корисничко искуство.

Прочитај повеќе

LinkedIn им даде на брендовите нови опции за да се промовираат себе си и своите продукти. Брендовите сега ќе можат да додаваат препораки за продукти и сервиси, да си ги излистаат продуктите, за закачат мултимедија за продуктите и има модул за мрежа од препораки. Компаниите кои ќе дозволат рецензија на нивен продукт, ќе можат да додадат во своите реклами на мрежата дека се препорачани од корисник.

Прочитај повеќе

BrownFolder е сајт каде можете да најдете еден куп бесплатен софтвер. Иако вакви сајтови има многу, сепак oва е важен сајт бидејќи е „made in Macedonia” . BrownFolder e креација на Филип Николовски (познат како Pinky на форумот).

Прочитај повеќе

DobraRabota.mk е портал за вработување, на кој корисниците можат да закачат своја биографија, а работодавачите да објавуваат огласи за работа. Сајтот е посветен кон вработувањето, што може го истакне сајтот од конкуренцијата, барем така се надева Небојша Галевски од dobrarabota.mk.

Прочитај повеќе

0.mk, македонски сервис за кратење линкови, објави нова верзија од сервисот. Покрај новиот дизајн, додаден е блог за новостите, изменета е опцијата за прегледување на линкови, а додадена е можност да се пријави линк доколку е погрешен или ги прекршува правила.

Прочитај повеќе

Muziboo е сервис за закачување аудио фајлови онлајн и нивно лесно споделување, пример, можете да ги споделите на некоја од друштвените мрежи, Facebook, Twitter, можете да ги вметнете (embed) аудиото во вашиот сајт или да го пратите на пријател да го симне тоа музичко парче.

Прочитај повеќе

Нова Македонија објави текст во кој го искритикува она што македонската интернет заедница го бараше подолго време – можноста за преведување од и на македонскиот јазик преку Google Translate. Објаснувајќи ги преводите како “изгубени и во просторот и во времето” се чини дека авторот на текстот не го разбира концептот на кој работи овој преведувачки сервис кој на многу македонски интернет корисници може да им го олесни животот и да им овозможи полесен пристап до информации.

Прочитај повеќе