Дел од корисниците кои го тестираа новиот Samsung Galaxy Fold по неколку дена пријавија проблеми. Проблемите можеби и можеа да се избегнат ако Samsung имаа подобри објаснувања за корисниците. Проблеми со новиот Galaxy Fold имаше новинарот на Verge кој имаше можност пред другите да го прегледа телефонот. За жал веројатно причина за расипувањето на екранот […]

Прочитај повеќе

Фотографиите во продолжение се преземени од форумот “ИТ хорор” на ИТ форумoт во која повеќе членови споделуваат свои и туѓи искуства на тема неправилно сетирање, оддржување или занемарување на хардвер… За да споделите свои фотографии на темата или да дискутирате, приклучете се тука.

Прочитај повеќе

Apple II+ е еден од уредите кои влијаеа на развојот на модерниот компјутер. За жал најголем дел од овие уреди денес не се функционални. Ако сте љубител на расклопен хардвер The 8-Bit Guy има супер видео во кое го реставрира овој легендарен уред.

Прочитај повеќе

Компанијата Samsung Electronics денес најави дека корисниците во Македонија ќе можат да го заменат екранот на своите премиум уреди по поволна цена, доколку им е потребна поправка по истекот на гаранцијата или поправка која не е опфатена со истата. Целта на оваа промоција е да им се овозможи на корисниците решавање на најчестиот проблем и […]

Прочитај повеќе

Купувачите на новиот iPhone X ќе треба да бидат супер внимателни со новиот телефони. Секој сериозен проблем и промената на екранот на iPhone X ќе ги чини корисниците 280 долари. Остатокот на поправки кои може да го затекнат корисникот на телефонот, може да достигнат до 550 долари, јави Ars Technica. За споредба, замената на екранот […]

Прочитај повеќе

Сите кои сакаат да заштедат и својот iPhone го носат на неовластен сервис можат да имаат сериозни проблеми. Новата надградба на iOS, 11.0.3, „поправи“ дел од телефоните кои не беа сервисирани во Apple. По претходната надградбата (iOS 11), дел од екраните на допир ја изгубија функционалноста. Ова важеше за уреди чии сопственици го промениле екранот кај […]

Прочитај повеќе

Производителите на лаптопи, таблет компјутери и телефони кои не може да се отворат и сервисираат наскоро ќе имаат проблем во Европа. Европската комисија го поддржа предлогот со кои уредите мора да бидат поедноставни за поправка, но и да траат подолго. Дополнително, кога ќе им се расипе уредот, корисниците треба да можат да ги однесат уредите […]

Прочитај повеќе

Uber е еден од највредните стартапи, но во моментов компанијата запаѓа од проблем во проблем. Google поднесе тужба за кражба против интелектуална сопственост, вработени во компанијата се обвинети за сексуален напад, а сега и властите дознаа за алатката Grayball. Оваа алатка ги користи собраните податоци за да ги обележат и избегнуваат властите и инспекторите. Компанијата […]

Прочитај повеќе

Apple ги претстави новите MacBook Pro компјутери. Неколку дена покасно iFixit веќе расклопува еден од уредите, за жал за новите компјутери со TouchBar ќе треба да почекаме, но сега е достапен 13-инчниот MacBook Pro со функциските копчиња. Еве дел од хардверот кој iFixit го „откри“ во уредот, а за повеќе погледнeте го видеото. 13.3” LED […]

Прочитај повеќе

Gigley е хрватска апликација изработена од Иван Рендулиќ. Апликацијата излезе како решение на стартап натпреварот IdeaKnockout, а на корисниците треба да им помогне да пронајдат помош за домашните, понекогаш и здодевни задачи. Идејата на г. Рендулиќ е секој пат кога имате некоја работа која не знаете или не сакате да ја правите, да го користите […]

Прочитај повеќе

Низ годините само се зголемува бројот на веб сајтови каде имаме оставено наши лични и чувствителни податоци. Времето поминува, одамна сме престанале да ги користиме таквите сајтови, но нашите податоци и понатаму остануваат и спремно чекаат да паднат во рацете на искусни хакери. Независно од причината, акаунтите кои не ги користите би требало да ги […]

Прочитај повеќе

You’re getting old е сајт кој или ќе ве фрли во депресија или пак носталгично ќе ви ја прикаже магијата на животот. :) Со оставање на вашата дата на раѓање, сајтот ќе ви даде одлична претстава за тоа колку всушност сте стари. Првото нешто што ќе го забележите по внесувањето на податоците се навидум безболни информации за […]

Прочитај повеќе