Студиото на хрватскиот развивач на видеоигри “Croteam” од Загреб е име познато на сите кои ја играле Serious Sаm. Станува збор за едноставен шутер во кој играчот треба да ги „убие“ сите непријатели кои доаѓаат по него. Минатата година компанијата најави дека Сем ќе продолжи да се справува со непријателите и во виртуелна реалност во […]

Прочитај повеќе