Семос Едукација од вчера е официјален тренинг партнер на Amazon Web Services (AWS). Со оглед на застапеноста и на растот на веб услугите на Amazon ова се исклучително корисни вештини. Ова е прв пат да биде официјално поддржана програма преку соработката на Amazon Web Services и Семос Едукација. На облак сервисот на Amazon Web Services […]

Прочитај повеќе

Изминатиов период се одржаа неколку натпревари по информатика во различни земји низ Европа, на кои учествуваа македонски претставници и дома се вратија со освоени медали. Нашите претставници освоија еден сребрен и два бронзени медали на Балканската олимпијада по информатика, и два бронзени медали на Јуниорската балканска олимпијада по информатика, кои се одржаа во јули во […]

Прочитај повеќе

Кој е Фисник Доко професионално и кое е значењето на титулата тренер за Microsoft и ISTQB обуки? Тренер во Семос Едукација со над 20 сертификати за Microsoft курсеви (програмирање, бази на податоци и Azure), како и тренер за ISTQB курсеви за софтверски тестер. Во индустријата сум софтвер архитект со повеќегодишно искуство во дизајнирање на архитектурата, […]

Прочитај повеќе

Се одржа големото финале од проектот за унапредување на дигиталната писменост во Р. Македонија – Национален MOS (Microsoft Office Specialist) натпревар, во просториите на i-bank store филијалата на Стопанска банка АД – Скопје. На натпреварот кој започна кон крајот на декември 2017, се пријавија повеќе од 1000 млади, од кои 40 со најдобар резултат влегоа […]

Прочитај повеќе

Со наједноставни зборови кажано, што претставува Data Science? Во денешно време сѐ повеќе се спомнува терминот Data Science, но што навистина значи овој термин? Наједноставно кажано, Data Science претставува дисциплина каде што со примена на статистика, математика и програмски јазик се анализираат огромен број на податоци со цел да се најде одговор на комплексни прашања. […]

Прочитај повеќе

Започна пријавувањето за бесплатни обуки наменети за сите невработени лица кои се заинтересирани за стекнување напредни вештини од областа на информатиката. Проектот е организиран Агенција за вработување на Р.Македонија во соработка со Семос Едукација, кој се јавува како спроведувач на обуките. Сите заинтересирани може да аплицираат за учество за еден од следните програмски пакети: ORACLE […]

Прочитај повеќе

Од 4-ти до 7-ми декември во Семос Едукација по трет пат ќе се соберат ИТ професионалците на мастер клас со светските експерти за сајбер безбедност – Паула Јанушкиевич и Грег Творек. Паула Јанушкиевич е IT Security Auditor & Penetration Tester, Enterprise Security MVP, Microsoft Security Trusted Advisor и Microsoft сертифициран тренер. Исто така е презентер […]

Прочитај повеќе

Семос Едукација организира Форензички Bootcamp со светски познатиот експерт за сајбер безбедност Паула Јаушкиевич. ФОРЕНЗИЧКИ BOOTCAMP на тема Сајбер безбедност Кога? 31 октомври – 04 ноември Каде? Скопје Во период од 31 октомври до 04 ноември 2016, како дел од годишниот настан за сајбер безбедност, организиран од страна на Семос Едукација, Вие како IT експерт […]

Прочитај повеќе

Семос Едукација организира натпревар на 24-ти септември на кој ќе се бара највештиот ИТ професионалец во Македонија. Најдобрите кои ќе победат на националниот натпревар ќе добијат шанса да одат на Microsoft Ignite 2016 во Чикаго во мај следната годинa. Ignite e голема конференција на Microsoft на која се претставуваат идните технологии. Може да се пријавите […]

Прочитај повеќе

Семос Едукација од 7 февруари ќе стартува оnline обука за Java, Мicrosoft и Cisco, наменето за луѓе кои не се од Скопје. На слушателот му е потребно веб камера за да го следи предавањето и микрофон доколку сака да постави прашање.

Прочитај повеќе