Стартап од САД верува дека може да го прикачи умот на корисникот онлајн во облак, но за жал во овој процес мора да не убијат. Ако замисливте иднина налик на епизодата Сан Џуниперо на Black Mirror, можеби во наекоја подалечна иднина. Компанијата веќе тестира со зајци, но она што барем засега е сигурно е единствено […]

Прочитај повеќе

Сем Алтман од Y Combinator е заинтересиран за развој на blockchain што ќе може да им помогне на луѓето да инвестираат во стартапи. „Нѐ интересира како компании како Y Combinator, може да користат blockchain да го демократизираат инвестирањето. Треба да пронајдеме начин за ова“, вели Сем Алтман, на Disrupt SF. Еден од начините на кој ова […]

Прочитај повеќе

Илон Маск од Tesla, Сем Алтман од Y-Combinator и Питер Тиел од PayPal се помеѓу основачите и финансиерите на непрофитната организација Open AI, која има цел да креира вештачка интелигенција што ќе биде од полза на човештвото. Почетниот капитал на Open AI е милијарда долари, јави Business Insider. Г. Маск и г. Алтман се и […]

Прочитај повеќе