Над 1500 вработени во Google најавија дека денес во текот на работното време ќе излезат во знак на протест. Причината за протестот е несоодветниот третман на сексуалното вознемирување, јави New York Times. Причината за незадоволството во компанијата е веста дека компанијата им исплаќала илјадници долари на вработените кои ја напуштиле компанијата под сомневање за сексуално […]

Прочитај повеќе