Интернетот е направен за порно. Ова иако е долгогодишна шега, сепак е многу блиску до вистината, посебно ако го погледнете Year in review извештајот од најпопуларниот порно сајт Pornhub. Во 2015 само корисниците изгледале 1,892 петабајти порно, со должина од 4.392.484.580 часа или 2,5 пати подолго отколку што постои хомо сапиенс. За ова да биде […]

Прочитај повеќе

Google ќе ги одобри сите „барања да се биде заборавен“ од жртвите на таканареченото „revenge porn“. Компанијата ќе ги отстрани сите контроверзни слики и видеа од резултатите на пребарувањата без потреба од дополнително објаснување. Во знак на поддршка и определба за отстранување на оваа содржина, најголемиот пребарувач во светот ќе креира нова веб форма на […]

Прочитај повеќе

Интернационалното тело одговорно за интернет домените, ICANN, официјално, после долгогодишна дискусија, го одобри .xxx top-level доменот да се користи за сајтови со порнографска содржина.

Прочитај повеќе

По првичните неуспешни обиди, aвстралиските власти повторно размислуваат за воведување систем за филтрирање на вулгарната, навредувачката и криминалната содржина која се наоѓа на интернетот. Со ова Австралија ќе стане прватаа западна демоктратска земја која го цензурира интернетот, придружувајќи се на Kина и Иран.

Прочитај повеќе