Во понеделник, 12-ти септември со почеток во 19:00 часот во Јавна Соба, Funky Coworking со поддршка на Стартап Македонија организира отворен настан каде што гостин ќе биде Блаже Аризанов, еден од основачите на контроверзниот индиски стартап StayUncle. StayUncle е стартап кој вбројува признание за еден од најиновативните нови компании во Азија, и веќе го привлече […]

Прочитај повеќе

Uber е одличен сервис. Наместо да се возите со таксисти, си одбирате свој приватен возач или делите возило со пријателите, што звучни многу позабавно. Всушност краудсорсинг на желбите на корисниците не е концепт уникатен за Uber, кој стана супер моќна компанија за само пет години, туку се користи и од AirBnb, преку кој корисниците можат […]

Прочитај повеќе

На Google не му требаше многу време за да ја блокира првата порно апликација за Google Glass. Апликацијата на MiKandi со наслов Tits & Glass беше блокирана само за неколку часови после нејзиното објавување. Се работи за апликација со која може да се споделуваат и коментираат секси фотографии и видеа. Причината поради која апликацијата е […]

Прочитај повеќе

Apple не верува дека едноставна игра може да се справи со сериозни теми како религија и секс. Компанијата ги советува програмерите дека подoбро е да напишат книга за темата, односно медицинска апликации, бидејќи таквите сериозни теми бараат повеќе внимание. „Ги разгледуваме апликациите поразлично од книгите и песните, кои не ги прегледуваме. Ако сакате да ја […]

Прочитај повеќе

Истражувајќи кои фотографии им се допаѓаат на луѓето, OkCupid дојде до интересен податок – iPhone корисниците имаат двојно пати повеќе секс од корисниците на Android, што според друштвената мрежа за состаноци е „статистички податок дека корисниците на iPhone не се само подебувани од Apple.“

Прочитај повеќе