На првите две Shenmue игри носталгично се присетуваат постарите гејминг ветерани. Првата игра се појави во 1999 година, а втората во 2001. Низ годините, игрите често се поставуваа како едни од најоригиналните продукти. SEGA е спремна да го направи следниот чекор и на 21 август ги издава надградените верзии на игрите, со напредни можности за […]

Прочитај повеќе

Од неодамна, вљубеници во ретро игри имаат на располагање пет бесплатни игри и, од комфорот на нивниот телефон, можат да се втурнат во носталгично патување со Sonic The Hedgehog, Phantasy Star 2, Comix Zone, Kid Chameleon и Altered Beast. Сите пет игри се бесплатни со реклами, со можност на нивно елиминирање доколку се направи финансиска […]

Прочитај повеќе

Една од најдобрите акциони игри, со една од најубавите девојки, Bayonetta, излезе за PC, по седум години ексклузивност за PS3 и Xbox 360 конзолите. Развиена од Platinum Games, а издадена од SEGA, Bayonetta ви дозволува да заиграте со преубавата вештерка во 60fps блаженство и во 4К ultra HD резолуции, со оптимизирана поддршка за глувче и […]

Прочитај повеќе