Вчера падна уште една аквизација во светот на друштвените мрежи. Имено, HootSuite кој им овозможуваше на корисниците да ги менаџираат своите профили на друштвените мрежи, го купи Seesmic – апликација која, хм… ја врши потполно истата работа. Како што и сами се нарекуваат, пријателски конкуренти на пазарот, Рајан Холмс, извршниот директор на HootSuite и Лоик […]

Прочитај повеќе

Поаѓајќи од мојата љубопитност за тоа кои се најкористените Twitter апликации oд македонските корисници, решив да спроведам една кратка анкета. Онлајн анкетата се состоеше од четири прашања – две демографски (пол и возраст) и другите две се однесуваа на тоа кои Twitter апликации ги користат и од што најчесто твитаат. Ова се резултатите добиени од […]

Прочитај повеќе

Новата 2 верзија на десктоп клиентот Seesmic покрај пристапот до и апдејтирање на статусот на популарните друштвени мрежи, сега доаѓа со 40 апликации и сервиси.

Прочитај повеќе