Подрегионалната организација за Управување со Интернетот односно SEEDIG (South East Europe Dialog on Internet Governance) го објави својот отворен повик за студенти и млади ентузијасти за нивната програма Youth School. Програмата има за цел да ги воведе младите во „управување со интернет“, ќе се одвива во текот на четири месеци од мај до август онлајн, […]

Прочитај повеќе