Истражувачи од универзитетот Колумбија во САД тврдат дека откриле нов начин да експлоатираат компјутерска сигурносна грешка преку која можат вашиот принтер да го претворат во вистинска бомба. Истражувачите тврдат дека преку далечински пристап и лажна софтверска надградба, може да се пристапи до принтерот и освен што може да се украдат доверливи податоци преку него во […]

Прочитај повеќе

GadgedTrack е софтвер за пронаоѓање на вашите изгубени мобилни телефони, лаптопи или таблети, па дури и USB уреди. Апликацијата која доби награда како најдобра апликација за сигурност на Mobile Star Awards 2010, нуди многу предности за заштита.

Прочитај повеќе

Хакер познат како Kirllos продава 1.5 милиони пробиени Facebook профили по цена од 0.25 цента за профил, односно 25 долари за 1000 кориснички имиња и лозинки, пренесува Mashable повикувајќи се на податоци на безбедноснате експерти од VeriSign iDefense.

Прочитај повеќе

Креативноста на луѓето слободно може да се мери според безбројните идеи за секакви квизови на Facebook. Или поради немањето попаметна работа. Но, во секој случај квизовите се голем дел од секојдневното споделување на друштвената мрежа. Така, верувам дека секој кој користи Facebook, а не има многу – над 250.000 македонци, барем еднаш пробал некој квиз.

Прочитај повеќе

Пред околу 15 дена, пронајдов три слабости во еден од софтверите на компанијата Adobe.
За сега, нема да го именувам името на софтвер пакетот и неговите ранливости, туку само на кратко ќе го опишам процесот на пријавување на слабости кон Adobe и неговите продукти.

Прочитај повеќе