Seavus групацијата го презема најстариот македонски приватен едукативниот центар Alexandria. Договорот е постигнат на 11 јуни и отсега Alexandria ќе биде дел oд Seavus, Seavus Education and Development Center. Alexandria ќе биде додадена на едукативниот центар на Seavus заедно со своето портфолио, кадрите и програмата. Цел на аквизицијата е проширување на курсевите и содржините кои […]

Прочитај повеќе

Подгответе се за 36 часа на креативно размилување, споделување на знаење, брејнсторминг и развивање со студенти, инжинери, професори и научници од разни индустрии! Од 20 до 21 април во Скопје, поточно во Едукативниот центар на Seavus, ќе се оддржи Space App Challenge на NASA. Овој дводневен интернационален хакатон се одржува во 75 градови ширум светот, […]

Прочитај повеќе

Yatzi Ultimate и Black Jack Ultimate се двете iOS игри на македонската софтверска компанија Seavus кои се најдоа помеѓу финалистите на BestAppEver наградите, кои се организирани од 148Apps и Steel Media Network. BestAppEver натпреварот има околу 114 категории кои вклучуваат неверојатни различни мобилни игри, од игри со коцки во кои е номинирана Yatzy Ultimate на […]

Прочитај повеќе

Seavus ја стартува тест верзијата на Soc.io, продавница за Android апликации. Продавницата или „трговски центар“ се состои од апликации за Аndroid, е-книги и наскоро музика. Продавницата е поделена во два дела, еден дел е за индивидуалните развивачи, а другиот е за партнерите кои ќе можат да си брендираат цели страни, асоцирајќи на наредените продавници во виртуелен трговски центар.

Прочитај повеќе

Soc.io Mall на Seavus е трговски центар за Android апликации каде брендовите можат да си брендидараат онлајн простор – Shop in a Shop, и да продаваат од е-книги до мобилни апликации и музика. Фокусот на центарот е „персонализација на брендот и поврзување со корисниците“ вели продукт менаџерот за Soc.io Mall, Ирена Чаловска со која направивме кратко интервју да ни ја објасни продавницата.

Прочитај повеќе