„Sea Hero Quest“ – играта со која секој може да помогне во борбата против деменцијата, Дојче Телеком сега ја претстави и во виртуелна реалност. Оваа верзија на играта ќе овозможи подетално дијагностицирање на проблемите со навигацијата кај луѓето коишто потенцијално може да развијат деменција. Мобилната игра „Sea Hero Quest“, Дојче Телеком ја воведе во 2016 година […]

Прочитај повеќе

Дали може игра да помогне со деменцијата? Sea Hero Quest е тема на новата епизода на GG.mk кои ја поканија невропсихологот Катерина Каранфиловиќ да им помогне да ја разберат деменцијата. Играта тврди дека може да им помогне на истражувачите да ја истражат и да помогнат во спречување на деменцијата. Игрите веќе „не се бабароги“ вели […]

Прочитај повеќе