За успехот на хрватската игра Scum, пишувавме во неколку наврати. По одреден период од напорно работење, студијата Gamepires и Croteam исфрлија содржително надополнување. Најголемата вест е дозволување да креирате женски лик. Scum привлече одредена контроверзност во уредување на изгледот на ликовите, оди до таа мера да им дозволува на играчите да ја дефинираат и големината […]

Прочитај повеќе

Не помина ни еден месец од излегувањето на SCUM, а играта веќе успеа да биде продадена во над еден милион примероци. Во чест на ваквото достигнување, студијата Gamepires и Croteam решија да ги наградат сите играчи со златен пиштол – DEagle .50. Сите оние кои, пак, имаат купено Supporter Pack ќе добијат и ексклузивен часовник […]

Прочитај повеќе

По се изгледа, крајот на survival игрите сѐ уште не се гледа и овој жанр продолжува да пали и жари на сите страни. Најновиот хит нѝ доаѓа од заедничкиот труд на талентираните хрватски студија Gamepires и Croteam (тимот најдобро познат по Serious Sam игрите). SCUM е дел од раниот пристап на Steam. Сѐ уште незавршена, […]

Прочитај повеќе