Кога се работи за правење скриншоти, односно „сликање“ на вашата моментна работна околина, обично одите со Print Screen копчето, или комбинацијата од копчињата Fn+PrtScn (или Window + PrtScn). Потоа, сниманото го префрлате во програм како Paint и, од таму, го сочувувате како сакате. Но, што доколку сакате побрзи или понапредни методи? И не само на […]

Прочитај повеќе

Google претстави нова апликација за Hangouts која ќе ви овозможи да ги „фатите“ моментите со пријателите додека сте на видео сервисот. Без разлика на тоа дали сакаате да запомните некој момент или да се насмеете на гримасите на вашите соговорници апликацијата секако ќе ви го олесни ова. Честопати фаќање на моментите кога се случуваат е предизвик, […]

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе