Ова е долг и детален текст, пропратен со чекор-по-чекор објаснувања за тоа каква алатка е ClassDojo и како може да се користи од наставниците. Наменет е првенствено за почетниците кои никогаш не ја користеле алатката, но и за оние кои сакаат да се запознаат со понапредни можности. Првин покажуваме што може Class Dojo, a потоа […]

Прочитај повеќе

Видео сервисот ќе ги праќа прекршувачите во Училиште за авторски права. Ако корисникот добие опомена за прекршување на авторско право YouTube ќе го присили корисникот да мора да го прегледа Copyright School видеото, кое е анимиран едукативен 4.5 минутен цртан со Happy Tree Friends. По видеото корисникот ќе мора да одговори на мал квиз да „покаже дека може да посвети внимание и да ја разбере содржината“ пред да продолжи да закачува видеа. за да ги тргне опомените . Со три опомени се банира корисникот од сајтот.

Прочитај повеќе