Пред само некоку години Сајтот на скопската автобуска станица беше убедливо најлошиот .мк сај. Не беше проблемот што беше лошо дизајниран, има и полоши сајтови, туку што SAS.com.mk е сајт на компанија која услужува илјадници македонски и странски граѓани дневно и како таков треба да биде лесен за користење и информативен. Најлошиот сајт во 2011-та […]

Прочитај повеќе

Скопската автобуска станица има нов сајт кој што функционира со цела листа на градскиот и меѓуградскиот возен ред. Има и Facebook Like и Digg копче, па и Google Buzz. А дефинитивно нема да најдете .мк сајт со поголем избор на јазици. Има верзија на тајвански, литвански, велшски, баскиски, две верзии на кинески, словенечки, белориску, хаитски, азербејџански, свахили!, индонезиски…

Прочитај повеќе

Сајтот на скопската автобуска станица – sas.com.mk – е еден од ретките сајтови кои можеа да ве остават без зборови кога ќе го отворите… прво си мислите дека лошо е вчитан, за потоа да прснете во смеење кога ќе ги видите двата автобуси кои поминуваат.

Прочитај повеќе

Не знам како да го објаснам смеењето кое ме фаќа секогаш кога ќе отидам на сајтот на скопската автобуска станица. Сајтот има два автобуса во движење, има и глобус што се врти, има и мапи доле… сајтот е неверојатен! Но, почекајте, дизајнот не е ништо. Сајтот отприлика околу 20-ти во месецот се гаси бидејќи го истрошува одредениот бендвит.

Прочитај повеќе