Аферата #Бомба, која ја отвори опозоцијата, ни откри дека некој ги прислушува македонските граѓани и политичари, но откри и неверојатни детали за како политичарите ја злоупотребуваат својата моќ и довербата на граѓаните. #Бомбата со прислушуваните разговори, чија автентичност треба да се докаже, ги демистифицира министрите како фигури на моќ, и ги претстави како ниски „човечиња“ […]

Прочитај повеќе

Започна екстерното тестирање за основците и средношколиците во Македонија. Тестирањето коe беше најавенo уште во 2009-та година, се користи во западните земји да го оцени степенот на образование на учениците секоја година. Идејата е да се процени квалитетот на едукација и да може да се креираат соодветни наставни програми. Тестовите се по математика и општествените […]

Прочитај повеќе

Порталот за хумор и сатира, Funny or Die го објави своето најдолго видео. Се работи за iSteve, сатиричниот филм за основачот на Apple, Стив Џобс, кој почина во октомври 2011-та година. Филмот е полесна и комична верзија на биографијата на култниот основач. Сценариото е напишано за три дена со мало истражување на Wikipedia. „Во вистински […]

Прочитај повеќе

Секој оперативен систем, Windows, Mac, Linux, си има свој „трик“ за брзо поправување. Но, доколку тоа не работи тогаш и не ви остануваат многу можности за бирање, всушност немањето избор често е пропратено со правање нешто лошо кое на крај ќе ве натера да „тивко липате“, како што вели саркастичниот Оatmeal.

Прочитај повеќе