Ultrabooks се 2cm тенки 11.6-инчни лаптопи за кои Intel вели дека ќе „ги соединат перформансите и можностите на денешниве лаптопи, со карактеристики на таблет компјутери“.

Прочитај повеќе

Apple ја претстави новата линија на 13, 15 и 17-инчните MacBook Pro лаптопи кои сега имаат побрз Sandy Bridge процесор и се првите компјутери кои ги имаат новиот Intel Thunterbolt портовите за побрз пренос на податоци.

Прочитај повеќе

После судските борби Intel и Nvidia влегоа во соработка со кој двете компании ќе си отстапат одредени лиценци за одредени патенти и пристап до технологии.

Прочитај повеќе

Има најава дека AMD ги враќa FX процесорите кои овојпат ќе ја имаат новата Bulldozer архитектура, што може да ги направи конкурентни на Intel-oвите процесори. Како и секогаш, веста привлече доста интересни дискусија од хардвер ентузијастите на форумот.

Прочитај повеќе

Intel ја објави Sandy Bridge архитектурата која го интегрира графичкиот и централниот процесор во еден чип, дизајнирана да го скрати времето на процесирање на сликата со што би го забрзала компјутерот.

Прочитај повеќе