Автономните автомобили ќе го напуштат Google. Холдинг компанијата Alphabet ќе ги извади автомобилите од портфолиото на Google и ќе креира нова компанија Waymo LLC. Со ова автономните возила стануваат посебен бизнис, а компанијата наскоро можеби и ќе започне со посериозно производство, јави Wall Street Journal. Директор на Waymo ќе биде Џон Кафик кој и досега […]

Прочитај повеќе