Khan Academy сега има над 4 милиони корисници месечно и над 2.700 eдукативни видеа, открива основачот на Khan Academy, Салман Кан, во забавно сесија на „прашања и одговори“ со корисниците на Reddit. Покрај класичните пофалби од луѓе кои конечно положиле тежок предмет на факултет или од родители кои конечно ги натерале своите деца да учат […]

Прочитај повеќе

Khan Academy е непрофитна организација која цели кон тоа сите да добијат бесплатно и квалитетно образование каде и да се. На страницата има повеќе од 2.100 видеа со едукативен материјал, кои се сржта на нивната идеја, поткрепени од нивниот аналитички софтвер кој ја оформува целата идеја.

Прочитај повеќе