За дека Facebook ќе има „сакам“ копче е познато уште од јуни, но од Facebook конечно му ја најдоа вистинската намена и е исклучиво наменето за избирање на работи и купување на интернет. Од сега корисниците на своите пријатели ќе може да им ги испраќаат своите желби за купување, така што ќе може да состават […]

Прочитај повеќе

Како што пишавме претходно, Facebook наскоро ќе претстави ново копче „want“ или „сакам“, кое ќе даде нова димензија на каква содржина ќе споделуваме. Наместо да споделиме нешто што „ни се допаѓа“ сега ќе споделиме нешто што „сакаме“, односно ќе си ги покажеме сите наши комерцијални интереси. Програмерот Том Вадингтон, кој прв го забележа тестирањето на […]

Прочитај повеќе

Sakam.mk е мрежа на Facebook страни кои нудат директна интеракција меѓу корисниците и компаниите. Kорисниците, преку активните Facebook профили ќе можат да споделуваат потрошувачко искуство, преку слики, линкови, видеа и информативни статуси. Додека пак од другата страна, брендови, компании или други правни лица ќе можат полесно да се поврзат со потрошувачите и да споделат ексклузивни понуди, попусти, услуги и свои производи…

Прочитај повеќе