На 24 декември, во салата на Македонската опера и балет на свечена манифестација беа доделни наградите Сајт на годината за 2016-та година. Организацијата на настанот е на агенцијата Media Solutions, со поддршка на Министерството за култура, Градот Скопје, Кожувачанка и Витаминка. Победниците во соодветните категории се: Најдобар Сајт за 2016 година Трето место: fakulteti.mk Второ место: grouper.mk Прво […]

Прочитај повеќе

Играта започна како хоби, а потоа стана посериозен проект, вели Трајче Петров, еден од креаторите на Мафиа.мк, веб игра која е прогласена за сајт на 2010-та од читателите на IT.com.mk.

Прочитај повеќе