Европската Унија вели дека за да се има развиена дигитална економија пред се е потребно да се има безбеден сајбер-простор, но за да се постигне таа цел ќе биде потребно сите земји-членки, институции и компаниите да соработуваат заедно. Унијата објави предлог-стратегија за заштита на отворениот интернет и онлајн слободите во која повикува на централизицан систем […]

Прочитај повеќе

Еден брз факт: Во Македонија има околу 900.000 интернет корисници. На Facebook 708.000 профили се од Македонија.
 
Oва е доста импресивна и потенцијална бројка на заинтересирани корисници за една држава каде ИТ сцената се уште е зад кулисите, далеку од мејнстримот. Но дали македонскиот Веб нуди нешто повеќе за овие корисници да се ориентираат кон локални made-in-Macedonia веб производи? Како да им понудиме квалитетно искуство на македонскиот Веб?

Прочитај повеќе