Технологијата и сервисите кои се поврзани на интернет се сè помногубројни. Од комуникациите до транспортот и производството на енергија, денес сѐ е поврзано на интернет. Безбедносните агенции и безбедносните експерти мора да бидат внимателни, да ги чуваат своите сервиси од интернет напад. Една од работите кои ќе бидат променети во случај на сајбер напад се […]

Прочитај повеќе

Министерство за внатрешни работи најави креаирање на нов центар за одбрана од се почестите сајбер напади, посебно од Кина, следејќи ги примерите на НАТО, Британија и САД, пренесува Deutsche Welle.

Прочитај повеќе