На саемот во Загреб, Хрватска деновиве се забележува необично висока фреквенција на млади луѓе – воглавно тинејџери, а причината зад тоа е седмото издание на Reboot Infogamer 2018, еден од најголемите гејминг саеми во Европа кој на едно место ги собира сите инволвирани во гејминг светот – од дигиталните игри до игрите со карти. На површина […]

Прочитај повеќе

Како секоја година и оваа очите на гејмерите се вртат кон Лос Анѓелес за овогодинешниов Е3. Саемот ќе започне на 4 јуни, а некако веќе традиционално ќе започне со презентацијата на Microsoft. Иако е речиси извесно дека годинава нема да видиме Xbox 720, сепак најавите за нова конзола најверојатно ќе донесат и најави за пад […]

Прочитај повеќе

Во април се одржува 8-миот по ред саем за кариера, пракса и соработка меѓу студентите и компаниите Job Fair 2012, во организација на BEST Скопје. Овој настан, кој се одржува од 9,10 и 11 април, им нуди можност на студентите и дипломците да се запознаат одблиску со нивните идни работодавци, да се информираат за можностите […]

Прочитај повеќе

Саем, предавања, WCG и дигитален фестивал, се во едно ќе биде спакувано на Лан Фест 2011 конференцијата, која се оддржува од петок, 20.05 до недела, 22.05, во салата Борис Трајковски во Скопје.

Прочитај повеќе

Потребно е да се смени начинот како ќе се презентираат новите ИКТ технологии, велат од Лан Фест конференцијата која е најавена за 20 до 22 мај 2011-та година во спортската сала Борис Трајковски. Конференцијата ќе опфати исложувања, предавања, натпревари и голем дигитален фестивал со можност на 500 LAN повржани корисници.

Прочитај повеќе

Секој студент од 13 до 18 години од било кој дел на светот преку својот интернет прелистувач може да се вклучи на Google-овиот светски саем за наука во партнерство со CERN, LEGO групацијата, National Geographic и Scientific American.

Прочитај повеќе

Третиот електронски саем за кариера ќе се одржи од 27.09 до 01 Октомври 2010 година. Сите студенти и заинтересирани посетители имаат можност можат да учествуваат во разговори во живо со преставници од македонските компании и симулации за интервјуа, со тоа нудејќи им можност да започнат да си ја градат кариерата.

Прочитај повеќе

Деновиве се одржа интерактивен саем за кариера „e-Career Fair“ во организација на Националната програма за практикантска работа и вработување „Моја Кариера“ во рамките на Проектот на УСАИД за конкурентност.

Прочитај повеќе