На саемот за автомобили во Женева, Airbus и Italdesign претставија хибрид помеѓу автомобил и летало. Концептот е за модуларно возило. Капсулата е делот во кој се наоѓаат патниците. Во зависност од потребата или густината на сообраќајот, на капсулата се прикачуваат тркала или пропелери. Деловите се независни еден од друг што овозможува леталото да биде полесно. […]

Прочитај повеќе