Медиумскиот могул Руперт Мурдок преку својот нов Twitter профил го обвини интернет гигантот Google дека ја предводи пиратеријата. Според него, Google стрима видеа без да плати и профитира од рекламите околу нив. „Не за џабe тие инвестираат милиони во лобирање.“, вели директорот на News Corp. Google одговори на коментарот на г. Мурдок дека е глупост […]

Прочитај повеќе

Murdoch Alert е додаток за Firefox кој ќе ве предупреди доколку отворите некој од 100+ сајтови кои се контролирани од фамилијата Мурдок. Додатокот исто така ве предупредува доколку читате вест која е дојдена од сајтовите на австралискиот медиумски могул. Руперт Мурдок и неговата News Corp. неодамна беа вклучени во неверојатен скандал со нивниот весник News […]

Прочитај повеќе

The Daily ќе излегува секој ден, ќе биде само во дигитална форма и само за таблетот на Apple, iPad. Овој весник нема да биде бесплатен, и секој кој ќе сака наутро да добие копија на својот iPad ќе мора да плати за секое издание.

Прочитај повеќе

„Верувам дека весниците ќе наплаќаат за нивната онлајн содржина“ рече Руперт Мурдок, медиа могулот, во интервју за Fox News Business Channel на кое зборуваше за иднината на весниците. „Весниците трчаа кон интернетот за да добијат и привлечат поголема публика и внимание кон себеси, но тоа им наштети. Сега тие ќе треба да се повлечат и да речат ‘Еј, ние ќе треба да наплаќаме за ова’.” вели г-дин. Мурдок.

Прочитај повеќе