Најголем дел од програмерите својот ден го минуваат седејќи на бирото пред својот компјутер. Сепак за секој осум часа кои ги минувате зад бирото потребно е да се размрдате барем еден час. Истражувањето на Lancet покажува дека дека опасноста од компликации и прерана смрт кај луѓето кои само седат 8 или повеќе часа е 9.9% во […]

Прочитај повеќе

Кога луѓето започнуваат со вежбање, можеби најважно е одржувањето на мотивација. Популарната фитнес апликација Runkeeper додаде нова функционалност Running Groups, чија цел е креирање на група за трчање, а со тоа посветување внимание и на социјалниот дел од трчањето. Корисниците можат да направат групи за трчање, налик на виртуелни клубови, во кои можат да членуваат […]

Прочитај повеќе