За инсталација на Windows 10 имате повеќе од одлична, официјална алатка која ви дозволува да го преземете оперативниост систем во ISO формат, но и директно да го прилагодите како бутабилно USB. Други оперативни системи ви дозволуваат само да ги преземете во ISO форматот, а потоа да ги изрежате на CD, односно DVD и на тој […]

Прочитај повеќе

Rufus е одамна докажано софтверско решение кое ви дозволува на лесен начин да се справите со ISO форматите на слики за бројните оперативни системи, независно дали се работи за Windows, или Linux. Со Rufus можете да ги направите таквите слики бутабилни преку USB драјвови за да системот се покрене преку самото USB и ви дозволи […]

Прочитај повеќе

Секој пат кога сакате да форматирате хард диск и реинсталирате оперативен систем потребен ви е бутабилен медиум на кој се наоѓа сликата од оперативниот систем. Таквите слики (image) за Windows или Linux се во форматот ISO и она што обично се прави е да се изрежат таквите фајлови на CD или DVD и со нив […]

Прочитај повеќе