Стандардната рубикова коцка со девет делови на страните може да се реши во најмногу 20 вртења без разлика. Волку се „оддалечени“ најразличните комбинации од спастрената коцка. Светскиот рекорд во местење на коцката е 3,47 секунди за луѓе и помалку од 1 секунда за роботи. Сепак не сите рубикови се направени еднакви. „ShellPuppy“ креираше софтвер со […]

Прочитај повеќе