Мој Весник е македонска апликација за вести изработена од Игор Петровски, која преку RSS на онлајн медиумите ги прикажува вестите во разни категории. Иако изворите на вестите се локални, апликацијата функционира како и сличните RSS апликации кои сте ги виделе досега. Корисникот одбира теми кои го интересираат, медиуми и портали од кои сака да ги добива […]

Прочитај повеќе

После еден месец откако Digg ја објави својата мобилна апликација за iOS, сега истата е достапна и за Android корисниците. Сервисот кој објави сопствен RSS читач откако згасна Google Reader, сè уште се обидува да привлече повеќе корисници од конкуренцијата. Како и кај iOS верзијата, и кај Android Digg и Digg Reader се во една […]

Прочитај повеќе

Google Reader и официјално е мртов, а сервисот кој ги придоби поголемиот дел од корисниците е Feedly. Нудејќи ја можноста да ги импортирате вашите RSS извори од Reader уште на самиот почеток, Feedly е одличен избор за RSS читач, како на десктоп, така и на мобилните уреди. Доколку сакате да ги зачувате RSS изворите, имате […]

Прочитај повеќе

Популарната апликација за читање вести Pulse сега на текстовите и слики од бројните медиуми додаде и видео канали од околу 30 партнери. Pulse е мобилен агрегатор на вести достапен за Android, iOS и Windows Phone. Апликацијата е една од подобрите на мобилниот пазар, и е доболно добра да му конкурира на Flipboard, иако лично повеќе […]

Прочитај повеќе

Koмпанијата чиј софтвер е еден од најкористените во Македонија конечно реши да се активира на друштвените мрежи. Microsoft Македонија стартува два нови профили на двете најпопуларни друштвени мрежи. Ок, се работи само за еден профил на Facebook, бидејќи Twitter профилот е само RSS канал, односно автоматски ги споделува истите пораки што ги има на Facebook […]

Прочитај повеќе

Mk Reader е нова Android апликација на стартап студиото CodeWell, сигурно ќе се сетите за нив пишувавме пред некое време дека беа во Лондон на Startap натпреварување со својата Trawell апликација и дека со AвтоБуско започнаа соработка со T-Mobile. Новата апликации на CodeWell е всушност класичен RSS фид на вести. Но, споредено со бројнитете апликации […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да ги освежува сите свои сервиси, па така сега дојде на ред и Google Reader. Претходно пишавме за планот на Google да го редизајнира Google Reader, а од оваа недела споменатите промени веќе почнаа да се појавуваат. Како и повеќето Google сервиси , така и Google Reader сега има нов интерфејс, почист и […]

Прочитај повеќе

Google+ расте многу брзо, се претпоставува дека во своите две недели од постоење веќе собра 10 милиони корисници, а со тоа растат и екстензиите поврзани околу оваа друштвен мрежа. Најнова екстензија која има за цел да ви го олесни работењето со Google+ е Google Plus User Feed. Оваа екстензија ќе ви биде корисна доколку сакате […]

Прочитај повеќе

Layers е нова веб апликација за Chrome која ви ги персонализира и листа најновите информации од Facebook и Twitter, како и од RSS каналите на други веб сајтови. Layers e налик на агрегатор или RSS читач, но стилизирана и елегантна апликација.

Прочитај повеќе

Rockmelt е нов и е доста интересен прелистувач. Се што сакате од друштвените мрежи, пред се Facebook, го имате на еден клик од вас, пријателите од лево, фидовите од десно, сурфањето на интернет пред вас… Прелистувачот е во затворена бета, но секој корисник кога ќе добие пристап добива неколку покани кои ги праќа кон другите корисници. (tnx Митко за поканата)

Прочитај повеќе

Nokia го стартуваше Ovi App Wizard бета сервисот кој овозможува секој корисник, без претходно програмерско познавање, да си направи своја мобилна апликација за Nokia телефоните. При креирање на апликацијата корисникот може да си вметне и реклами или да одбере цена на таа апликација.

Прочитај повеќе