Србија е првата балканска земја која започна со регистрација на кириличниот домен .срб. Ова е втор национален домен на Србија. Интересно во првите часови од кога доменот е достапен, се регистрирани над 235 домени. Предност за регистрација имаат корисниците на .rs домените кои во првите шест месеци ќе добијат промотивна цена од еден српски динар. […]

Прочитај повеќе

ICAAN, телото кое управува со интернет имиња и броеви, и го одобри за користење кириличниот .срб домен, со што Србија станува втората земја во светот која ќе користи кирилични домени.

Прочитај повеќе