Имаме одлични вести за сите што сакаат да читаат книги и се огромни љубители на RPG игрите на PC платформата. По нешто повеќе од четири години макотрпна работа, книгата на Фелипе Пепе е конечно излезена. Изработката на книгата била базирана на доброволна база и Фелипе успеал да активира над стотици девелопери и новинари од целиот […]

Прочитај повеќе

Оригиналната Hand of Fate 2 ги импресионира фановите на акциони RPG игри со уникатниот систем со карти од чија зависност се одмотуваше приказната од мистериозниот делител. Девелоперите беа исклучително срамежливи за состојбата на двојката, но од неодамна обелоденија дека продолжетокот ќе се одликува со забележителни надградби. RPG гејмплејот ќе биде заснован на квестови, битки и […]

Прочитај повеќе

Првата содржителна експанзија за RPG играта Grim Dawn ќе излезе во октомври и ќе им овозможи на загрижените авантуристи приказна која е проткаенa низ две целосни поглавја и мноштво нови локации. Проширувањето ќе ги однесе играчите во Ugdenbog и паднатиот град Malmouth, со можности за нови класи и над 60 нови способности за играта, како […]

Прочитај повеќе

PC Gamer, едно од најпознатите гејмерски списанија и веб сајтови лансира нов дигитален клуб кој, за 5 долари месечно, ви дозволува легендарно членство и дружба со дигитална копија од нивното списание, веб сајт без какви било реклами, дигитална копија од ултимативниот прирачник за RPG игри, следење на нивниот канал на Discord и клучеви за игри. […]

Прочитај повеќе