Гостувањето на Бил Гејтс и Илoн Маск на Code Conference 2016 привлече огромно внимание, посебно што зборуваа за вештачката интелигенција и тоа што нè очекува во иднината. На конференцијата, која се одржува во Калифорнија во организација на Recode, двајцата се одлучија да зборуваат, пред сè, за опасностите кои може да ги предизвика AI. Г. Маск […]

Прочитај повеќе