Stemi е проект на група хрватски ентузијасти кои сакаат да пренесат своето знаење за електроника во училиштата. За оваа цел тимот Bure Znanja креираше робот-пајак со чија помош учениците на забавен начин ќе се запознаат со електрониката, роботиката и програмирањето. Роботот е инспириран од природата, а се управува со паметен телефон преку кој се овозможува […]

Прочитај повеќе