Кинеската вештачка интелигенција Xiaoyi успеа да освои доволни поени и успешно да го положи лекарскиот испит, јави  South China Morning Post. Иако вештачката интелигенција последните неолку години се покажува како подобра од лекарите во неколку полиња, ова е прв пат да го положат лекарскиот испит. Xiaoyi испитот го помина со 456 поени, 96 поени над […]

Прочитај повеќе