Рингли, рерна, екран на допир и две вешти автоматски раце се иднината на готвењето на Moley Robotics. Не само што може да готви, туку роботот и ќе си чисти по готвењето. Компанијата работи на оваа технологија подолго време, но сè уште изгледа на нешто што излегло во видеоигра. Роботот може да се управува преку апликација […]

Прочитај повеќе

GammaChef е робот-готвач кој може да зготви јадење без надгледување од корисникот. Роботот е дело на Дражен Дрнас и Џулијано Нола кои го креираа на хакатонот Idea Knockout. Идејата за робот-готвач е комбинација на нивната страст за храна и за технологија. Креаторите на роботот сега можат да се пофалат дека најдоа стратешки партнер, хрватската компанија […]

Прочитај повеќе