Над 100 студенти, повеќето од македонските технички факултети и 34 студенти од различни европски држави, ја славеа роботиката натпреварувајќи ги своите роботи во борби на сумо роботи, трки, играње и прецизност на натпреварот за роботика и вештачка интелигенција RoboMac 2014, кој се одржа викендов во Скопје. „Со овој настан овозможивме студентите да се запознаат со […]

Прочитај повеќе

Роботите ќе ја заземат централната сцена во Скопје од 2-ри до 9-ти март. За тогаш е закажана интернационалната работилници во роботика и вештачка интелигенција Robomac 2014-та. Организиран од EESTEC Скопје, IEEE Macedonia и ФЕИТ, на настанот се поканети сите студенти од македонските технички факултети кои ќе си ги одмерат роботите наспроти учесници од 24 европски […]

Прочитај повеќе

Роботите ќе ја освојуваат Македонија од 20 до 25 февруари. По трети пат по ред ќе се одржи најмасовната работилница за роботика на Балканот – Робомак 2012, организирана од студентската организација EESTEC и македонската секција на IEEE. Во тие четири дена околу 100-тина учесници од цела Европа ќе можат да следат тренинзи од македонски експерти […]

Прочитај повеќе

РобоМак е натпревар во роботика, организиран со цел да ги популаризира роботите меѓу студентите. РобоМак 2010 се одржа изминатиов викенд, а подолу ќе најдете слики и видео од настанот кој е организиран од Институтот за електрични и електронски инжинери (IEEE) и Европска асоцијација на студенти по електроника (EESTEK).

Прочитај повеќе