Факултетот за електротехника и информациски технологии го најави меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2020“. Оваќе биде десето издание во кој учесниците ќе можат да ги спротистават своите работи во куп различни натпревари. „Учесниците на натпреварот ќе имаат можност да работат во парови, да ги употребат своите знаења и вештини, истите да ги […]

Прочитај повеќе

Добра вест за сите љубители и робо-ентузијасти, од 18-ти до 23-ти март се одржува натпреварот во роботика и автоматика Robomac 2019. Натпреварот го организира студентскиот огранок на ИЕЕЕ и Факултетот за електротехника и информациски технологии, а оваа година се одржува деветти пат. Она што е интересно е дека за првпат оваа година ќе се одржи и […]

Прочитај повеќе

Започна пријавување за најверојатно еден од најинтересните ИТ настани во Македонија, RoboMac 2016. Натпреварот по роботика ќе се одржи од 7-ми до 13-ти март во просториите на Факултет за електротехника и информациски технологии. Натпреварот е организиран од студентскиот огранок на македонска секција на IEEE и Студентскиот парламент при ФЕИТ. Организаторите на RoboMac ги покануваат сите […]

Прочитај повеќе

Веќе традиционално, шеста година по ред ќе се одржи Robomac 2015, меѓународен натпревар на полето на роботиката организиран од IEEE студенти од Македонија. Robomac оваа година ќе се одржи од 9 до 14 јуни, во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ). „Визијата зад настанот е да ја популаризира роботиката кај студентите и […]

Прочитај повеќе

Роботите ќе ја заземат централната сцена во Скопје од 2-ри до 9-ти март. За тогаш е закажана интернационалната работилници во роботика и вештачка интелигенција Robomac 2014-та. Организиран од EESTEC Скопје, IEEE Macedonia и ФЕИТ, на настанот се поканети сите студенти од македонските технички факултети кои ќе си ги одмерат роботите наспроти учесници од 24 европски […]

Прочитај повеќе

Денеска официјално беше отворен четвртиот по ред семинар и натпревар за роботика Робомак 2013, организиран од EESTEC LC, IEEE и Студентскиот парламент на ФЕИТ. Саемот за роботика ќе се трае до 15-ти март и ќе се одвиваат различни работилници со студенти, асистенти и професори на ФЕИТ. Исто така на РобоМак 2013 се пријавени и околу […]

Прочитај повеќе

РобоМак е натпревар во роботика, организиран со цел да ги популаризира роботите меѓу студентите. РобоМак 2010 се одржа изминатиов викенд, а подолу ќе најдете слики и видео од настанот кој е организиран од Институтот за електрични и електронски инжинери (IEEE) и Европска асоцијација на студенти по електроника (EESTEK).

Прочитај повеќе